Chtěl jsem se zeptat, kde jednak bydlíte - jestli na Proseku nebo Střížkově (dle katastru - prostě co máte v občance) a jestli pokud bydlíte na Střížkově, říkáte lidem, že bydlíte na Proseku.
Zajímám se o to, jak se mění vnímání místních jmen a jak různá místní jména zanikají nebo se omezují jen na nějakou menší část...
Prosek nebo Střížkov?
Moderátor: odjinud
Re: Prosek nebo Střížkov?
Hlasování nejde...
Já jinak jsem na Střížkově, ale říkám, že Prosek.
Za Střížkov lidi podle mě mají ty domky nad Bulovkou. Prosek je to sídliště.
Já jinak jsem na Střížkově, ale říkám, že Prosek.
Za Střížkov lidi podle mě mají ty domky nad Bulovkou. Prosek je to sídliště.
-
- Administrátor fóra
- Bydliště: na Proseku v paneláku, na Brnkách aspoň v ulici U paneláku :-)
Hm, hlasování nejde ani mě...
Jinak je to tak, že katastrální území jsou historická a na nich vznikají nějak pojmenované lokality, často marketingově. Tak mám třeba "Nový Prosek", katastrálně Letňany. No a když se stavělo sídliště, tak vzniklo Sídliště Prosek, ne Prosek a bylo to katastrálně na Proseku i Střížkově.
Nyní se Střížkov rehabilituje díky stanici metra a myslím, že je to dobře, Prosek moc jméno nemá. No a název Liberecká, co se zastávek týče, byl na nic. Jinak ještě pro oblast okolo kostela používám osobně název Starý Prosek.
Jinak je to tak, že katastrální území jsou historická a na nich vznikají nějak pojmenované lokality, často marketingově. Tak mám třeba "Nový Prosek", katastrálně Letňany. No a když se stavělo sídliště, tak vzniklo Sídliště Prosek, ne Prosek a bylo to katastrálně na Proseku i Střížkově.
Nyní se Střížkov rehabilituje díky stanici metra a myslím, že je to dobře, Prosek moc jméno nemá. No a název Liberecká, co se zastávek týče, byl na nic. Jinak ještě pro oblast okolo kostela používám osobně název Starý Prosek.
odjinud
-
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
já bydlím na Proseku ale v občance mám Střížkov. Jedná se o dva vchody Jablonecká 713 714 které jsou na Proseku ale ostatních 12 vchodů domu je na Střížkově.
Takže tam chybí ta volba.
hezký den
já bydlím na Proseku ale v občance mám Střížkov. Jedná se o dva vchody Jablonecká 713 714 které jsou na Proseku ale ostatních 12 vchodů domu je na Střížkově.
Takže tam chybí ta volba.
hezký den
-
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
konečne jsem se dostal na opravu toho hlasování, Už by to mělo jít.
hezký den
konečne jsem se dostal na opravu toho hlasování, Už by to mělo jít.
hezký den