Příspěvek
od Marta Fojtikova » sob led 31, 2009 19:55
Zápis zo schôdze vlastníkov Sychrovská 979, 980, 981
Dňa 29. 1. 2009
Prítomní: M. Králiček, T. Pivoňka, S. Fleissig, S. Stará, P. Pohlová, I. Vojta, M. Milták, M. Fojtíková, M. Fojtík
SPRÁVA DOMU
- do užšieho kola sme sa dohodli na 2 firmách – BESTO a MOJA servis
o k MOJA servis – návrh zmluvy, referencie aj zoznam dokumentov potrebných k prevzatiu už poskytli, jedine treba dohodnúť, aby výpovedná doba bola max. 3 mesiace (pôvodne v ich zmluve 6 mesiacov). Dohodnúť s nimi v utorok večer 3.2. schôdzku (o 18.00 alebo 19.00) – zariadi MARTA
o k BESTO – požiadať ich o referencie a návrh zmluvy, a dohodnúť s nimi na utorok večer 3.2. schôdzku (o 18.00 alebo 19.00) – zariadi MARTA
- vypovedať zmluvu s Green Lions ASAP – v pondelok získať kopiu zmluvu od Světly a príp. skonzultovať s UGD, ako postupovať. Do výpovede zahrnúť nutné podklady, ktoré potrebujeme pri odovzdaní (viď zoznam od MOJA servis) - zariadi MARTA
BEŽNÝ ÚČET
- bežný účet zriadime u mBANK – kompletne bezplatný
- ešte pred zriadením bežného účtu prediskutovať s BESTO/MOJA servis ich postoj/skúsenosti
SPORIACI ÚČET (na zúročenie peňazí z fondu opráv)
- zatiaľ rozhodnutie odkladáme, dohodneme sa až po výbere správcu a dohode o výške fondu opráv
STANOVY SPOLOČENSTIEV
- doplniť stanovy spoločenstiev o ustanovenie znemožňujúce podnikateľskú činnosť v objektoch/v celom areáli – MARTIN MILTÁK kontaktovať právnika (asi p. Cachovú)
FOND OPRÁV
- predbežne sme si určili max. mesačný strop, ktorý sme ochotní platiť do fondu opráv (1000 Kč/3kk, 700 Kč/2kk, 450 Kč/1kk) – pred určením finálnej výšky fondu opráv prediskutovať s ostatnými vlastníkmi a pobaviť sa o tom s vybraným správcom (ich doporučenie/skúsenosti)
REGISTRÁCIA K DANI Z PRÍJMOV
- nie je nutné registrovať sa
POISTENIE BUDOV
- súčasná poistná zmluva vysoko nedostatočná
- minimálna poistná suma by mala byť 16M Kč / 1 dom a 4M Kč / garáže
- TOMÁŠ zistí možnosti poistenia v Kooperatíve, STANDA v Allianz, MARTIN FOJTÍK u poisťovacej agentky p. Bednárikovej
- treba zistiť, či je možné súčasnú poistnú zmluvu vypovedať aj skôr než vyprší ku koncu 06/2009 – nedohodli sme sa presne, kto to zistí, ale môžem požiadať STANDU ????
POZEMOK VEDĽA AREÁLU SYCHROVSKÁ
- IVAN zistí majiteľa pozemku
- nsledne budeme apelovať na majiteľa pozemku / nájomcu / Obecný úrad, aby daný pozemok upravili, príp. sme ochotní postarať sa o to sami s dovolením majiteľa/nájomcu